Vumos Corporation
projektimme

projektimme

Sotkamon Juholankyläntie 27.08.2021

600 m paikallista soratietä hoidettiin Dust/Blokr SB liuoksella.


Vieremä Puistorinne 15. ja 17.09.2021

Asuinalueen läpi kulkeva soratie sai pölynsidontakäsittelyn Dust/Blokr SB:llä. Alhaisista lämpötiloista johtuen päätimme siirtää pinnan sinetöinnin 48 tunnilla joka todella oli oikea päätös!


PLATANODASOS TENNISKENTTÄ KREIKAN KATERINISSA

Katerinin kunnassa Kreikassa oleva tenniskenttä oli ollut jo pidempään todella huonossa kunnossa ja paikallinen pormestari halusi siihen ympäristöystävällisen ja kestävän kehityksen periaatteisiin pohjautuvan vaihtoehdon uudeksi pinnoitteeksi. Vumos toimitti kentälle Dust/Blokr Sugar Blendiä ja yhdessä paikallisen jälleenmyyjänsä ICM Ilikonin kanssa koordinoi ja valvoi koko projektin sujumista. Katso projektin eteneminen ja valmis tulos meidän LinkedIn-sivuilla!

MERICRUSHER PROJEKTI – TENETINKUJA, SOTKAMO

21.8.2023 stabiloimme Vuokatissa osan Tenetinkujan tienpinnasta Road//Stabilizr:illa ja Dust/Blokr Sugar Blendillä. Tie on tyypillinen päällystämätön soratie, jossa on ongelmia kuten kuoppia, urautumista ja pehmenemistä runsaiden sateiden myötä. Huolimatta erittäin alhaisesta savipitoisuudesta, vain Road//Stabilizrilla käsitelty kaista toimii silti erittäin hyvin. Toinen kaista, jossa käytettiin molempia tuotteita, on erittäin hyvässä kunnossa. Tämä projekti on hyvä todiste siitä millaisia tuloksia molempia tuotteita käytettäessä stabilointitarkoituksiin voidaan saavuttaa.

Tekninen pdf – dokumentti projektiin liittyen on nähtävissä englanninkielisenä tämän linkin kautta. Tiedosto sisältää myös materiaalin rakeisuuden, stabilointisyvyyden sekä käytettyjen aineiden määrät.

Voit katsoa lyhyen projektivideon suoraan alta – videon käynnistäminen aktivoi YouTube -palvelun ja hyväksyt automaattisesti sen käyttöehdot.

Jos haluat katsoa Suokone Oy:n valmistaman koko elokuvan, jossa on tarkemmat tiedot koneista ja käytetyistä laitteista, käytä tätä linkkiä.

Reilut 22 päivää käsittelyn jälkeen tarkistimme tien laadun runsaiden sateiden jälkeen. Verrokkina käytämme tieosuutta, joka käsiteltiin samalla laitteistolla, eli murskausjyrsintä ja tiivistäminen, mutta ilman stabilointituotteita.

Seuraavat kuvat on otettu käsittelemättömältä tieosuudelta (ilman stabilointiaineita):


Käsittelemättömän tieosuuden pinta näyttää optisesti erittäin hyvältä, mutta kun pintaa alkaa raapimaan kengällä, tiemateriaali irtoaa siitä helposti. Tämä tieosuus jyrsittiin MeriCrusherin avulla ja tiivistettiin sen jälkeen, ilman mitään stabilointiaineita.


Seuraavat kuvat on otettu tieosuudelta, jossa oikeanpuoleinen kaista käsiteltiin Road//Stabilizr – stabilointiaineella:


Matalasta savipitoisuudesta huolimatta tiemateriaali tällä pelkästään Road//Stabilizr-käsittelyllä tieosuudella on erittäin hyvin tiivistynyt ja yhteensitoutunut eikä sitä ole helppo irrottaa.


Seuraava kuvamateriaali on tieosuudelta, jossa käytettiin molempia tuotteita stabilointiin:


Sekä Dust/Blokr SB:llä että Road//Stabilizrilla käsitelty pinta on hyvin tiivistynyt ja kiviaines hyvin sitoutunutta. Pintaa voi raapia ilman että materiaalia lähtee irti. Tummanruskea väri johtuu Dust/Blokr SB:stä.