Vumos  Sotkamo Lehti 31.08.2021
Vumos Sotkamo Lehti 31.08.2021

Vumos Sotkamo Lehti 31.08.2021

Vumoksen tieprojekti Sotkamossa pääsi myös paikallislehdistöön ja sai paikalliselta väestöltä huomiota. Juholankyläntielle testattiin uutta sokeriin ja tärkkelykseen perustuvaa pölynsidonta-ainetta Dust/Blokr SB. Lue lisää

Käyttämämme tuote Dust/Blokr Sugar Blend on alunperin Kanadassa kehitetty ja valmistettu tuote, jonka teho perustuu sokereihin ja tärkkelykseen. Suurin osa sen raaka-aineista on uusiutuvista lähteistä joten se kunnioittaa täysin kestävän kehityksen periaatteita ympäristöystävällisenä tuotteena.

Nestemäisen tiivisteen käyttö on käytännössä helppoa eikä siihen tarvita erikoiskalustoa. Jo pelkkä tiekarhun, vesisäiliöauton ja tiejyrän yhdistelmä saavat hyvää tulosta aikaan. Tienpinnasta ja sen laadusta riippuen aine on erittäin hyvä vaihtoehto entisille pikipintaisille tiealueille.

Kun asfalttipintaisen tien hintalappu on nykyään noussut jo 100.000 euron kieppeille kilometriä kohti, voidaan sama tiekilometri käsitellä jo alle 10.000 eurolla, eivätkä vuosittaiset hoitoliuoksetkaan syö budjettia, sillä levityskuluineen hintalappu jää alle 50 sentin neliöltä.

Mikäli tien kulutuspinta on tullut elinkaartensa päähän, kannattaa pinnalle lisätä 0-16 mm SRT laatua, johon tiivistetty neste veteen laimennettuna sekoitetaan uudeksi kulutuspinnaksi. Tärkeää on kuitenkin aina muistaa huomioida tiehen riittävät kaltevuudet, joilla vältetään sadevesikolojen muodostuminen ja tienpinnan laadun heikentyminen.

Nesteen sekoittamisen jälkeen muotoillaan tiekarhua käyttäen tielle kaltevuudet ja pinta tiivistetään. Olisi hyvä jos tie voitaisiin rauhoittaa käsittelyn jälkeen liikenteeltä kuivumisen ajaksi jolloin vielä kostea uusi pinta ei vaurioutuisi suotta. Poutainen sää ja yli +10 asteen lämpötila ovat ihanteellisia käsittelyä varten.

Dust/Blokr Sugar Blendillä käsitelty pinta sitoo jopa yli 90% kaiken liikenteestä syntyvän pölyn parantaen näin paikallista ilmanlaatua merkittävästi. Tähän tulokseen ei tiesuolalla päästä. Lisäksi parantunut kulutuspinta pienentää renkaiden vierintävastusta vaikuttaen suoraan myös ajoneuvosi polttoaineen kulutukseen.

Ympäristöasioissa tuote on omaa huippua sillä jos tieltä tulisi kosteissa olosuhteissa valumia, eivät ne vaaranna tienreunan kasvistoa tai eläimistöä koska se ei sisällä suolaa tai muita syövyttäviä ainesosia. Vesistöön päästessään sillä ei myöskään ole vaikutuksia kalojen lisääntymiseen.

Mikäli haluat lisätietoja tuotteestamme, ota yhteyttä meidän tiimiin. Autamme sinua tieprojektisi kanssa alusta loppuun kaikkialla Suomessa opastamalla ryhmääsi paikan päällä. Voit katsoa myös oheisen YouTube – videon jossa tuotteen ominaisuudet on kerrottu hyvin.

Vastaa